辦年貨:2020年農曆新年水果巡迴之塔斯曼尼亞車厘子篇之防偽特徵

 

上篇就帶大家行左一次車厘子巡迴,大家應該會對唔同車厘子的品牌有更深認識架啦。但係,由於塔斯曼尼亞呢三個牌子實在太出名,賣的價錢也比其他幾款高,咁喺因為一分錢,一分貨呀嘛!有啲不法商人就諗到偽造車厘子盒,再將一啲平車厘子混水摸魚。

有見及此,塔斯曼尼亞三大品牌近年都推出咗唔同的防偽標籤,以幫助大家簡到正牌正貨!

 

塔斯曼尼亞最出名的牌子無非都是【T.R紅鑽石車厘子禮盒】、【43° South 43度車厘子禮盒】及【Reid’s 金袋鼠車厘子禮盒】,呢三種可謂平分秋色。咁究竟佢哋的防偽特徵又喺點架呢?唔好講咁多,去相!

 

(小編注: 由於澳洲山火愈演愈烈, 令到今年車厘子的供應大受影響, 加上年近新年, 令到貨量都出現供不應求的情況, 所以今年都有少少失去左預算. 係度都提提大家要提早去預留車厘子啦)

 

 

43° South 43度車厘子禮盒

43度每年都是三大品牌第一個出場的品牌,它的盒每年的分別不大。咁點樣先認到正牌正貨呢?關鍵喺個貼紙到。

 

 

今年的車厘子都好靚同新鮮

 

等我地放大少少先

 

 

原來每盒既43度車厘子盒上都貼有一個貼紙,貼紙上除咗有顯示到Variety(品種), Size(大細)之外,最重要喺防偽的Logo (如紅色箭咀示),大家只要跟住貼紙上的指示做, 就可以辨認到你買既個一盒車厘子的真偽啦!

 

 

Reid’s 金袋鼠車厘子禮盒

至於金袋鼠呢, 出口公司在包裝上一向都不惜工本, 務求營造到自己的品牌價值夠高級。

入正題,咁到底金袋鼠的防偽特徵又有咩咁特別呢?佢地有三個好重要的防偽特徵。

 

 

 

1.認Code

每盒正貨的金袋鼠都貼有”Scan to verify this product” 的貼紙在盒面,貼紙上會印有兩個Code,咁大家可以跟住上面的指示去做以驗證到車厘子的真偽

 

2.認袋鼠貼紙

 

 

3.認盒邊

金袋鼠同43度車厘子盒的特徵仲有以下呢個不同,就是43度是用貼紙印車厘子資料(如品種、大細),而金袋鼠則是用印墨的方式去呈現

 

睇左咁多資訊,大家一定都對2020年新年的塔斯車厘子同佢地的防偽有更深的認識架啦。以上的資訊都係只供參考,可以有助到大家更有效去辨認到真假車厘子。當然都是建議你地去搵有信譽的水果店幫襯,咁就既食到既是正牌正貨,又高質素的車厘子,同屋企人過一個肥年啦!